Закрыть
Все сервисы
Главная
Лента заметок
Теги
Группы
Рейтинги
СвежоЛента заметок группы: ипотпал

ипотпал

8 декабря´09 13:05 Просмотров: 692 Комментариев: 1

(налатиница ipotpal) е система от новини, разпростиращи се из целия свят.Името на ипотпал идва от прякора на нейният създател – . Изходната точка на ипотпал е голям остров в Черно море. Никой досегане е стигал до острова на ипотпал. Ипотпал е българска фирма основанана 1 октомври 1900 г. За по-малко от век дейността на фирмата серазраства на шест континента. Централата на ипотпал се намира в градПлевен. Той е колекционер на животното Лигър притежава зоопарк с лигри.

Дейност на ипотпал

Дейността на фирмата обхваща няколко индустриални клона, дъщернифирми занимаващи се с различна дейност – „Земя ипотпал“, „Дограмаипотпал“, „Животни ипотпал“, „Пътешествие ипотпал“, „Хотели ипотпал“,„Ипотпал Транс“, „Морски ипотпал“, „Въздухоплавателна компания –Ипотпал“, „Болници ипотпал“, „Дрехи ипотпал“, „Домакинска техникаипотпал“. „Черна техника ипотпал“, „Млекопреработвателно предприятиеипотпал“, „Стомана ипотпал“, „Ипотпал-космос“, „Компютри ипотпал“,„Оръжия ипотпал. В началото на тази година подразделенията на ипотпалще се увеличат.

Партньори на ипотпал

Дейността на ипотпал достига до основните пазарни ниши на своднияпазар. За да реализира по-добри печалби, ипотпал се нуждае отдистрибутори на стоката си. Ипотпал има много представителства вразлични страни. Най-големият партньор на ипотпал е руската фирма „„,тя поема 100% от продукцията на ипотпал за руския пазар. Вториятпо-големина партньор се намира в Китай и е фирмата „Чужонг“. Тя пласира80% процента от стоките на китайския пазар.

Развитие и история на ипотпал

През годините ипотпал е достигнал върха на пазарната икономика. Неговият основател е създал компанията с цел осигуряване работни места на страната. Първопостроява фабрика за дрехи в Плевен с наименование – „Дрехи ипотпал“.

Развитие от 1900 – 1930

В началото на века започва да се отделя нов вид индустрия – филмовата. За целта през 1918 година се създава фирмата „„,до сега тя е произвела над 50000 серии и игрални филми. С началото навойната, ипотпал започва да приема големи поръчки за оръжие. ДимитърСачков основава второто най-голямо подразделение на ипотпал – „Оръжияипотпал“. През четирите години ипотпал произвежда 4000 оръдия и 200танка. Войната свършва и „Оръжия ипотпал“, произвежда за износ –танкове, самолети, ракети и автомати. През 1924 г. умира и първият синна Димитър Сачков – ипотпала. През 1927 година е основана фирмата „„.Тя навлиза в сферата на десертната индустрия с най-различни продукти.Основана е фирмата „Стомана ипотпал“, която произвежда стомана застроителството  и оръжейната промишленост.

Периода 1930-1950


Настъпва ерата на самолетостроенето. Ипотпал наема Асен Йорданов изаедно през 1946 основават компанията подразделение на ипотпал –„Ипотпал Транс“. Фирмата се занимава със самолетостроене. Произведен еи първият модел – „АЙ-ИПОТПАЛ“. АЙ-ИПОТПАЛ е транспортен самолет, койтопобира 63 пътника. След две години излиза и пъвият товарен самолет –„ТоварИпотпал“. самолетът може да прелита 3000 километра безпрезареждане и носи полезен товар 100 тона. През 1949 г. ипотпаласъздава ново подразделение на компанията – „„.Фирмата се занимава със строителство на жилищни блокове, къщи, пътища,обществени сгради, хотели и др. „Бригада ипотпал“ печели многоинфраструктурни проекти в страната. За 3 години ипотпал построява 300километра пътна настилка, 4 моста, 7 жилищни блока. През 1942 година сесъздава „“ – тя произвежда и снабдява останалите фирми с нужните им машини за производство на продукцията.

Периода 1950-1970

Това е златния период за ипотпал За тези 20 години, регистрира ощеняколко подразделения. През 1953 г. ипотпал създава подразделението „.То влиза в надпреварата в автомобилната индустрия. Първият модел секазва „ИпотпалКар“. Този автомобил е продаден в 76 страни. 4 543 654бройки достигат до платилите за нея 16 000 лева. На следващата годинаизлизат моделите – „Ипотпал заек“, „Бегачката на ипотпал“ и „4х4ипотпал“.
През 1957 г. ипотпал създава „Хотели ипотпал“. През същата годинасе построяват 14 хотели на черноморието и 4 на Малдивите. Всичкитехотели са четири звездни. След успехът на първите, ипотпал построява 20хотела в Куба.
През 1964 г. се създава „Морски ипотпал“. Тя се занимава скорабостроене. Първите 4 кораби са продадени на Германия. През 1967 г.Китай заявява поръчка от 37 товарни кораба с товароносимост 80 000тона. В края на 1969 г. поръчки на практика няма. „Морски ипотпал“започва да прави курсове Санкт Петербург-Лисабон с 6 танкера натоваренис дизелово гориво. С нарастващото производство и драстично увеличениятброй стоки кара собствениците да създадът ново подразделени – то отваряврати през 1953 година и се казва „„.Той е собственик на голяма фирма за млекообработка –„Млекопреработвателно предприятие ипотпал“. То изкупува млякото напроизводителите на високи цени. Основното предприятие се намира вШабла. За десет години „Млекопреработвателно предприятие ипотпал“изнася 70% от продукцията си на световния пазар. С нарастване напотребление на техниката, ипотпал влага 400 милиона в завод задомакинска техника – „Домакинска техника ипотпал“. Заводът се намира вград Карнобат и заема площ от 12 000 кв.м. В него се произвеждатперални, съдомиални, сешоари, хладилници, тостери и др.
Периода 1970-1990

На 9 февруари 1976 г. започва космическата програма на ипотпал. Взавода на „Ипотпал-космос“ се построява ракета от най-ново поколение сцел на влизане в космическото пространство. Първият космически кораб на„Ипотпал-космос“ е изстрелян на 3 декември 1978 г., от космодрума.Програмата на ипотпал е успешна, корабът се справя добре в космоса.Веднага след успеха в процес се пуска програмата за космически туризъм.За целта се създава нова совалка с името „Космическия ипотпал“.Совалката изпраща в космоса 7 души екипаж и четири туриста. Всекитурист е заплатил за услугата 50 милиона лева.
През 1982 г. при ипотпал пристига инженер Ивайло Киряков Стойков.Той предава скиците си на ипотпал, в които е начертан схема нателевизор и телевизионна игра. За своя проект инженер Ивайло Стойковполучава 70 милиона лева. Строителната компания на ипотпал – „Бригадаипотпал“ построява завод в Казанлък за 400 милиона лева. В него ще сепроизвеждат бъдещите телевизори „ТелеИпотпал“. Подразделението „Чернатехника ипотпал“ се сдобива с огромния завод и прилежащият му наученцентър. През 1982 година се учредява фирмата „“ , тя е един от най-големите производители на хляб, оперира в от 30 държави.

От 1990 до днес

В началото на 1996 г. ипотпал създава „УниМаг ипотпал“. В магазинитена ипотпал се продават стоките произведени от останалите фирми, такаипотпал става компания от затворен цикъл – добива, произвежда и пласирастоките и услугите си. „УниМаг ипотпал“ има годишен оборот от 450милиарда лева и носи печалба от 16 милиарда на година. Също можете и дасе пробвате и на „

Обобщение

Тази дълга история на ипотпал е описана в книгата „„.
Ипотпал дава работа на 450 хиляди работника в цял свят. Той енай-големият работодател в Полша, Зимбабве, Германия, Русия, Китай,България и др. Годишният оборот на компанията е 1.6 трилиона годишно.Печалбата на ипотпал е 64 милиарда на година. Сериозно е присъствиетона автомобилния пазар, самолетостроенето, туризма и др. През 1998 г.създава дарителски фонд „Ипотпал-Дарител“, всяка година фондът получава14 милиарда от компания ипотпал.
Группа: ипотпал
Теги: ипотпал
Мне нравится! Понравилось: 1
Пожаловаться
Комментариев (2)
Отсортировать по дате Вниз
Madlenn  (аноним)  08.12.2009, 13:14
Оценка:  0
Это круто! По-болгарски читать еще не приходилось. Привет, дружище! Будешь в Одессе - заходи.
Свежо    08.12.2009, 22:15
Оценка:  0
Свежо
Как вы знаете, что болгарская
Реклама